• 1 of 7

  • 2 of 7

  • 3 of 7

  • 4 of 7

  • 5 of 7

  • 6 of 7

  • 7 of 7

Aglient Technologies, Manesar

Crafted for the ultimate office experience, this building imparts a distinctive character to enhance productivity while maintaining the sanctity of a quiet work environment. Integrating various standalone features with energy efficiency, the project serves as an international model in ecologically appropriate office architecture in continental tropical climates.
The east approach within the campus is characterized by a large cantilevered office section with distinctive tensile structures which mark the staff entrance. This side lets the morning light filter in from certain portions. Elsewhere, the interplay of small square glass windows and local sandstone respond to the need to block the sun from the west and east. Despite this, the largely glazed (but protected) north and south façade instigate a feeling of the 'modern' glass office from inside without paying the attendant price of extra heat gain. The northwest formal entrance, under a triple height space, integrates a water body and a concrete shear wall. This entrance leads to a grand atrium with a tree which is the connecting element of all the spaces within the complex.